Жандармеристи ще охраняват училищата в Бургас

След 15 октомври екипи от Жандармерията ще започнат да дават дежурства около училищата за предотвратяване на разпространението на наркотици и грабежите на телефони и пари от ученици, заяви шефът на жандармерията Ганчо Николаев по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението,съобщиха от Областна администрация Бургас.
От 15 септември до края на месеца през целия ден ще има засилено полицейско присъствие покрай всички училища в Бургас е обещал директорът на КАТ в града Йонко Тончев. Повече патрули ще има и около детските градини. Засега единствено имало проблем с училище П.Р. Славейков, където все още не готов парапета и нямало сигнализация, но от КАТ се надяват до дни проблема да е отстранен.
Областният управител Константин Гребенаров е предложил са бъде привлечени доброволци, които да оказват помощ, както на децата, така и на полицията на натоварени улици с училища. По предложение на зам. – областния управител Златко Димитров в състава на Областната комисия по безопасност на движението ще бъдат включени и представители на общините.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа