Корнелия Нинова: Парламентът не работи

Ние сме съгласни да се направят тези проверки, подкрепихме и предложението Сметната палата да провери работата на Министерски съвет, каза говорителят на БСП и депутат от "Коалиция за България" Корнелия Нинова пред БНР.
Но държим, ако това не се докаже да се обяви за клевета. Ако има престъпление да се внесе в прокуратурата. Ние искаме по-бързо да се изнесат случаите, защото това напрежение в обществото, че цялото минало управление е престъпно е порочно, посочи Нинова.
Веднага след загубата на изборите на Национален съвет започнахме анализ на изминалото управление. Това, което сме постигнали трябва да бъде признато от нашите опоненти, трябва да има обективна оценка, категорична е Нинова. Странно е, че законът за нотариусите се внася като първи. Два месеца парламента не работи по същество, колегите от ГЕРБ не правят нищо и то в момент на икономическа криза. Същото прави МС и никой не отговори на питанията по икономически въпроси на първия парламентарен контрол, въпросите бяха отклонени. Симеон Дянков води непоследователна политика за замразяването на доходите заради дефлацията, а заради вдигането на акцизите, ще има инфлация, допълни говорителят на БСП.. Ние трябва да говорим по тези въпроси, а не само за проверки, за уволнения, подчерта Корнелия Нинова. За нея е странно, че бившата зам. министърка на МИЕ Галина Тошева председател на Енергийния холдинг мълчи за лошата му оценка от премиера Бойко Борисов и желанието му да го закрие.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа