Тетевенци ще събират битовите отпадъци разделно

Община Тетевен и „Екопак България” АД раздадоха първите 138 безплатни домашни контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. ЕКОПАК дарява контейнерите на гражданите в рамките на кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!”.
Трима представители на ЕКОПАК разположиха на пл. «Сава Младенов» тента, под която в прозрачна урна гражданите пускаха саморъчно попълнен талон-заявка, срещу който получаваха домашния контейнер. Първа получи трисекционния компактен контейнер Йонита Павлова, собственик на магазин за цветя /на снимката/. Предимно млади хора застанаха на опашката и спокойно изчакваха реда си, за да получат от Екопак домашен контейнер. Днес, 26 август бяха раздадени още 139 безплатни домашни контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Трицветните компактни контейнери са с размери 56 см – 44 см – 24 см. Трите секции са предназначени за събиране на хартиени и картонени опаковки, за пластмасови и метални опаковки и третата секция - за стъклени бутилки и буркани. Контейнерът е удобен за ползване. С разделянето на отпадъците от опаковки в 277-те домашни контейнера гражданите ще улеснят правилното събиране на хартиени, пластмасови и стъклени отпадъци в 129-те контейнера, тип «Бобър», с обем 1 100 литра в гр. Тетевен. Общо в Тетевен, Рибарица, Гложене и Български извор са инсталирани 171 обществени контейнера, тип «Бобър».

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа