Гори боровата гора на курорта „Свети Влас“

Пожарът в боровата гора между курортните селища „Св. Влас“ и „Елените“ ще бъде загасен скоро. Това съобщи Стойко Манев, началник на полицията в Несебър.
Огънят е локализиран. Според Манев все още е много рано да се каже какви са причините за станалото. Той обаче отхвърли идеята пожарът да е предизвикан от умишлен палеж. „Според мен най-вероятно пожарът е предизвикан от някой небрежно изхвърлен фас, но това е лично мое мнение“, каза Манев.
БГНЕС припомня, че сигналът за произшествието е подаден към 10.45 часа - огнеборците получават съобщение, че горят сухи треви в близост до курортния комплекс „Свети Влас“. Пристигналите на място пет пожарни екипа установяват, че огънят не е в сухи треви, а в боровата гора над хотел над курортния комплекс. Създадена е бърза организация, в борбата с огнената стихия се включат всички свободни от дежурство огнеборци от Бургас и курортния комплекс „Слънчев бряг“, както сили и средства на местното горско стопанство. Заради силното задимяване е затворен пътят Варна - Бургас в частта му около "Свети Влас“. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Бургас.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа