Три пожара горят край Симеоновград

Модулно формирование от Българската армия се включи днес в погасяването на пожара, възникнал в района на с. Райново, община Симеоновград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
По молба на областния управител на област Хасково Румен Данев началникът на отбраната Симеон Симеонов е разпоредил в 18 ч. днес военнослужещи да помогнат на местните власти в овладяването на огнената стихия. В потушаването на пожара участват 53 военнослужещи със специализирана техника от под. 52 740-Хасково.
БГНЕС припомня, че три пожара горят на територията на община Симеоновград. По заповед на хасковския областен управител Румен Данев в гасенето на пламъците се включва и военно модулно формирование. Пожарите са в землищата на селата Райново, Калугерово и Константиново. Огънят се разпространява на голям фронт към Константиново. Има опасност пламъците да достигнат селото. 9 пожарни коли и военни са изпратени в района. Кметът на община Симеоновград и кметовете на селата мобилизират доброволци в помощ на пожарните екипи. Областният управител на Хасково Румен Данев е отпътувал към Константиново, за да се запознае на място с обстановката. Пожар е възникнал и в района на хасковското село Нова надежда.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа