За идиотите...

За идиотите...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.02.2021
  • Сподели:

Много ми се ще всеки ден да излиза статистика за количеството идиоти. Само трябва да се направи тест, който да ги идентифицира (има такива) и да се следи бройката. Представете си само - ставате от сън, пускате компютъра и разбирате, че днес активните идиоти са, да кажем, 10 000. Хиляда са новооткритите, а двеста са излекуваните. Не ме питайте как се лекува идиотия. И някак разбираш в какво време живееш, каква е ситуацията и как трябва да се пазиш.
    
В метрото ти съобщават на всеки две минути да не общуваш с идиоти и ако усетиш най-малките признаци на идиотия да се обърнеш към здравните власти. Те нищо няма да направят, но ще те запишат в списъците си и така. 
    А за идиотското поведение на идиотите - СЗО да дава препоръки. Разбира се, идиотски препоръки. СЗО това си го може.
    
Идиотите винаги са съществували. 

 

Когато са се домогвали до властта, историята ги е помнила с безумията им. Когато са били потискани, цивилизацията е била в подем.  


    Въпросът е как идиотите да се поддържат в разумни граници?


Най-силното оръжие не е образованието. Защото, един образован идиот, е в пъти по-опасен от необразования. Най-доброто оръжие е съпротивата срещу хроничната, подпрагова и неуморима идиотия. 


    Живеем в най-прогресивния обществен строй (поне така си въобразяваме, защото постоянно ни го напомнят от телевизора). Проблемът е, че този най-прогресивен строй вече е някак доста изроден. Уж хората сме равни, но с всеки неврон чувстваме, че не е така. Не е така и пред касата в магазина, и на опашката пред болницата. И никой да не смее да ми разправя, че това се дължи на мързел. Напротив. Най-успешното качество в този най-демократичен и човеколюбив строй е бруталността и тоталната липса на човещина. 

 

 

 

Защото човещината не носи печалба.

Та въпросът е  - Как да поддържаме количеството на идиотите под критичния минимум? Момент! А защо трябва идиотите да са малко? На демокрацията са нужни идиоти. Защото, дали си идиот или не, твоят глас е еднакво ценен. А когато си идиот можеш да си даваш гласа за най-идиотски каузи. Да бъдеш убеждаван във всякакви идиотии. Въобще, всеки идиот е патрон в пълнителя на демократичната картечница. Затова никакво ограничаване на идиотиите. Дори насърчаване. Все едно не виждаме точно това?


    Съжалявам за примера, но темата е станала стандарт. Примерно, че във ваксината срещу ковид има чипове. На тази идиотия се връзват само най-големите идиоти, но това е достатъчно, за да отмести вниманието на народонаселението от някак по-малко екстравагантните, но и по-смислени въпроси. 

 

Защо навсякъде се твърди, че имунитетът от ваксината е по-добър от естествения придобит след боледуване? 

 

Защо се затварят едни обществени места и дума не се обелва за затварянето на други? Да не говорим за клетите холандци, които са се обзавели и с вечерен час. Все едно вирусът работи от девет до пет с обедна почивка. И защо медиите ни размазват от информация, която винаги е половинчата и изопачена? Все въпроси, въпроси, въпроси… А по телевизора старателно ни обясняват, че ваксината е без чипове. Обясняват ни го като на идиоти. 
    Както и да е. Явно цивилизацията ни е в подем на идиотите. От тук нататък ще се занимаваме с правата на мъжете да акат в женските тоалетни, на мъже да се надбягват с жени по състезателните писти (скоро всички медали в женските дисциплини ще бъдат събрани от дами с адамови ябълки). На жените да пикаят прави. И също така си създадохме новото нормално да ходим с маски. Поне хубавото на маските е, че не си виждаме физиономиите и някак да ни е по-малко срам от всичко това. Но скоро, когато идиотите станат повече, вече няма да е срамно.

 

 

Емил Йотовски

Станете почитател на Класа