Решенията на правителството са достъпни за гражданите

Системата за правна информация на Министерския съвет (PRIS) вече е публично достъпна, съобщиха от правителствената информационна служба.
С всички постановления, разпореждания и решения, взети от правителствата на Република България от 1990 г. досега, гражданите могат да се запознаят на интернет адрес http://pris.government.bg или през линка в интернет страницата на МС (www.government.bg).
Отварянето на правно-информационната система за външни потребители стана по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, за да се улесни достъпът до информация и като гаранция за заявената воля на правителството да работи прозрачно. Голяма част от актовете на МС досега оставаха непознати за обществото, тъй като не подлежат на обнародване. Сред тях са такива решения от висок обществен интерес, като решението за разделение на дейностите, финансирани чрез общинските бюджети на местни и делегирани от държавата; за приема на студенти; за таксите за кандидатстване във ВУЗ и др.
Системата се пуска в максимално кратки срокове поради големия интерес към нея. В момента се работи по усъвършенстването й.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа