6 турски граждани приети в „Пирогов“ с отравяне

Пет деца и един възрастен бяха приети в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ с отравяне, след като са консумирали сарми, купени от Турция, пъпеш и жълъди. Пострадалите, които са в тежко състояние, са турски граждани, предаде репортер на БГНЕС.
От болницата уточниха, че най-малкото дете е на 3 г Д.Т., следват две на 12 г. Е.Т. и К.Т., Я.Т. на 13 г., Р.Т. на 15 г. Те са противошоковата зала на детската секция на „Пирогов”. Жената Ф.Т., която е на 36 години, е в противошоковата зала на Спешното приемно отделение. Причината е хранително отравяне, но за по-точна диагноза се очаква да пристигне специалист в „Пирогов“. Децата повръщат. Медицински екипи полагат грижа, за да стабилизират тяхното състояние. Три от децата бяха докарани с линейки, а останалите с коли на семействата на пострадалите. Роднините на натровените деца са две турски семейства. Инцидентът е станал на път за Калотина, в района около град Сливница, откъдето пострадалите са били взети.
Около 17 часа полицаи от патрул на “Магистрална полиция” – ОДМВР-София правели дежурен обход, когато на 500 м. преди караулката при Сливница забелязали две спрени край пътя леки коли /френска регистрация/, съобщават подробности около случая от МВР. С приближаването полицаите установили, че децата и от двете коли са във видимо недобро здравословно състояние. Веднага е повикан спешен медицински екип от Сливница с линейка, коли на Бърза помощ са изпратени след минути и от Костинброд, Драгоман и София. Два автомобила на СДВР са осигурили трасе за бързото придвижване на линейките. По първоначална информация, според родителите, децата са получили хранително отравяне. Предстои да бъде изяснено дали пътниците, които пътуват от Турция към Сърбия, са спирали за хранене на територията на страната ни. Ако това се потвърди, предстои да бъде разпоредена проверка на заведението.
/БГНЕС/

Станете почитател на Класа