ЧЕЗ: Водим разговори с ДКЕВР за тримесечно заплащане на тока

ЧЕЗ започва разговори с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за обсъждане на предложения вариант за заплащане на електроенергията веднъж на три месеца, след реален отчет, съобщиха от пресслужбата на дружеството.
Същевременно компанията ще предложи да се запази и възможността за плащане всеки месец, за да се улеснят клиентите, които предпочитат този вариант. Така всеки клиент на ЧЕЗ би могъл да избира дали да погасява задълженията си всеки месец или веднъж на 3 месеца. При избор на ежемесечно плащане за електроенергия потребителите биха могли да използват съществуващите в момента възможности за определяне на размера на първите две месечни вноски, а именно:
-да заявят сами размера на равните си месечни плащания ;
-да се възползват от изчисленията на ЧЕЗ, направени на база предишно потребление.
“Ако бъде взето решение за запазване на тримесечнотото отчитане ще се ангажираме с активна кампания за популяризиране на възможностите, които предоставяме, защото въпреки досегашните ни усилия, клиентите ни все още не са добре запознати с тях,” заяви Любош Павлас, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.” Успоредно ще продължим да работим в посока улесняване на клиентите. Вече сме предприели стъпки за опростяване на фактурата и за разширяване на капацитета на кол центъра. С това и с промените, които направихме от началото на годината, вече отговаряме на всички критики, които първоначално бяха отправени към отчитането на три месеца,” допълни Павлас.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа