Почина простерляният полицай край Своге Любомир Митов

Днес почина 49-годишният полицай Любомир Митов, който бе ранен на 10 юли близо до Своге, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.
Митов бе прострелян при опит да предотврати тежка кражба в началото на юли. Единият куршум беше пръснал черния дроб, а другият беше заседнал в главата около челюстта на ранения. Заловените нападатели са 22-годишният Красимир Димов с криминално досие и Владимир Николов на 34 г. с регистрации за грабеж и средна телесна повреда от 1995 г. Полицай Любомир Митов беше тежко ранен при престрелка в Своге, станала след опит да бъде иззет откраднат луксозен джип.
Около 6.15 ч. на 10 юли в полицията бе подаден сигнал за кражба на автомобил в района на гара Бов. Изпратеният на място полицейски патрул започнал да преследва автомобила. Срещу полицаите обаче е открит огън и при престрелката е тежко ранен единият от служителите на реда. По-късно двамата мъже от джипа са задържани, а оръжието им е иззето. Те признали, че са имали двама съучастници. Служителят на реда беше приет в болница с раздробена челюст и долна част на черепа, с разкъсан черен дроб, стомах, тънки черва и огромна кръвозагуба.

БГНЕС

Станете почитател на Класа