Първият безплатен литературен клуб-читалня „Малкият принц“ в Бургас стартира национална кампания за насърчаване на четенето

Първият безплатен литературен клуб-читалня „Малкият принц“ в Бургас стартира национална кампания за насърчаване на четенето
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    15.01.2020
  • Сподели:

Кампанията „Дари книга - подари знание“ на първия в града безплатен Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ започва на 25.01.2020г. Зад нея застaват Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас.

 

 

Инициативата има за цел да насърчи четенето от най-ранна детска възраст. Именно затова организаторите призовават всички, които искат да се включат, да дарят нови или употребявани, но запазени, детски книжки. Приема се всякаква детско-юношеска литература с твърди или меки корици.

 

2a

 

Организаторите очакват всички, които искат да дарят книга и подкрепят идеята, на 25.01.2020г. от 16:30 ч., за старта на кампанията и представянето на първите авторски творби на участниците в пилотния проект по творческо писане за малки деца „Моите първи истории“ на центъра за млади таланти.

 

1astef1

 

Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ отвори врати за децата на Бургас и региона преди 2 години и за кратко време се превърна в предпочитано място за малки и големи любители на книгите. Читалнята е място за среща на децата с необятния свят на литературата, в който те могат да се впуснат в приключения с любими герои, да фантазират и да откриват нови светове. Ежеседмично там се организират срещи с детски автори и се представят нови и интригуващи заглавия.

 

Всеки, който има възможност и желае, може да дари книга на 25.01.2020 г. от 16:30 ч. в центъра за млади таланти или да я изпрати на адрес гр. Бургас, площад Атанас Сиреков 4.

 

Дарения на книги ще се приемат до края на месец февруари.

 

Повече информация за кампанията може да се получи на тел: 0887/201033 или по имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Дете, което чете, ще стане възрастен, който мисли“.

Станете почитател на Класа