Вигенин захапа ГЕРБ за машинното гласуване

Вигенин захапа ГЕРБ за машинното гласуване
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    13.07.2019
  • Сподели:

„Отмяната на машинното гласуване ще позволи масово купуване на гласове". Това заяви в ефира на новият заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин.

 

Той смята машинното гласуване е голямо достижение на демокрацията по отношение на изборния процес и сега е на път да остане в историята. „Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален. Видяхме, че преди европейските избори се правиха промени в законодателството. Една абсолютно недопустима практика", коментира Вигенин.

 

„Всичко това, заедно с безпрецедентното орязване на бюджетите на партиите в средата на годината, когато всичко е планирано, е скок към авторитаризъм в България. Машинното гласуване е начин да се справим с голяма част на дефицитите на изборната система", заяви още Вигенин.

 

Заместник-председателят на БСП добави още, че до 2021 година партията няма да е длъжник на държавата. Червените ще се опитат да води политика в полза на хората, а не на корпорациите. В момента в общинските структури на партията правят оценка на кметовете.

Прочетена 383 пъти

Станете почитател на Класа