„Атака“е като цигански оркестър, свири каквото платят

„Атака“е като цигански оркестър, свири каквото платят
  • Автор:  mignews.info
  • Дата:  
    12.10.2018
  • Сподели:

Отговорът на сегашната безпътица е силна консервативна десница, защитаваща националния интерес, заяви бившият здравен министър и десен лидер д-р Петър Москов, който заяви в студиото на „Още от деня“ на БНТ намерението си да направи нов политически проект.

С кого е втори въпрос, важното е „защо“: В момента водим отвлечени външнополитически разговори, права ли е Меркел или е прав Орбан, рушащи доверието в каквото и да било. Раздираме се на прави и криви около разговори за убийства,енергийни носители и всичко останало… Очевидно е нужен рестарт, заяви той.

Подкрепям енергията и действията на вицепремиера Валери Симеонов, изненадващо каза Москов..

Не виждам никаква причина „Обединените патриоти“ да бъдат нито разбивани, нито събирани, категоричен е политикът.

„Атака“ е като цигански оркестър, закаквото й платят, за това свири- от Миле Китич до Джо Кокър. В случая са им платили за това. Обикновено е фалшиво и винаги е шум, обясни той. Мисля, че това, което се предлага от управляващите в момента в здравеопазването е лош ход, декларация за отказ от държавна политика в сектора. Това заяви д-р Петър Москов. Повтори, че e нужна „патриотична, консервативна десница“.

Бившият здравен министър изтъкна, че подобна политическа програма за реформа в здравеопазването се прокарва в началото на мандата, а не по средата му. Той добави, че предложенията прехвърлят отговорността от държавата към частни фондове и пациенти.

По думите му, ако се приеме идеята за частни фондове, няма да има пряка връзка между внесените в тях пари и услугата, от която пациентите могат да се възползват – няма индивидуално натрупване по подобие на пенсионната система.

Вие плащате риска и осигуреността от риска да се разболеете в календарната година, за която сте си платили, коментира Москов.

Прочетена 376 пъти

Станете почитател на Класа