Поставят водомери във „Филиповци“

В столичния квартал „Филиповци” ще бъдат поставени водомери. Това стана ясно вчера след среща, инициирана от общинските съветници на БСП с представители на ромски организации, „Софийска вода“ и Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси.
Първоначално в населения предимно с роми квартал ще бъде сложен един общ водомер, а след това контролните уреди ще бъдат монтирани във всички къщи.
„Във „Филиповци“ има водоснабдяване от 1959 г. и оттогава досега от живущите там не се събират пари“, съобщи червеният общински съветник и кандидат-депутат от Коалиция за България Георги Кадиев. Това от своя страна води до разхищение, което се отразява върху сметките за вода на всички софиянци. В момента дори добронамерените потребители във „Филиповци“ не могат да започнат да плащат на „Софийска вода“, защото липсва какъвто и да е отчет за изразходваните количества.
„Тази практика ще бъде преустановена, когато се поставят индивидуални контролни водомери на всяка къща“, коментира още Кадиев. След решаването на проблема с отчитането на изразходваното количество вода и заплащането му ще се пристъпи към изработване на устройствен план на квартала.

Станете почитател на Класа