Тричасово видео интервю на Цветан Василев от днес (ИНТЕРВЮ)

Тричасово видео интервю на Цветан Василев от днес (ИНТЕРВЮ)
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    15.06.2018
  • Сподели:

«КТБ Е ЧАСТ ОТ ХРАНИТЕЛНАТА СРЕДА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА»

 

ЕКСБАНКЕРЪТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДАДЕ БЛИЗО ТРИЧАСОВО ИНТЕРВЮ В СПЕЦИАЛЕН ВИДЕОРАЗГОВОР В ЮТЮБ, РЕАЛИЗИРАН ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА САЙТА НАЙ-ДОБРИТЕ – ГЕОРГИ СТАНКОВ.

 

В онлайн предаването „Най-добрите“ Василев засегна десетки теми, сред които фалита на КТБ, взаимоотношенията му с Пеевски, ролята на Цацаров, закона Магнитски, както и своите гледни точки за събитията откакто е доброволен изгнаник в Белград.

 

Според Василев Зад атаката на КТБ е имало холивудски сценарий и коментира, че е Дълбока заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При фалита на банката се е оказало, че те са под 5% или не повече от 400-500 млн. лева. Едната група от държавните фирми са били от енергетиката, и там не е имало такива пари, за каквито се говори. Другите са били на транспортни дружества.

 

Според Василев Санкциите от осъдителна присъда по закона Магнитски ще бъдат край на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай. В онлайн интервюто той заяви, цитирам: Корпулентният със сигурност го очакват тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лв. , а колко още има, не мога да твърдя. Понеже се е изхитрил да не се появява никъде и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те много бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо.

 

 

В заключение ексбанкерът демонстрира висок дух: Целта ми е да докажа къде е справедливостта, за мен и за моето семейство, както и за колегите, които са подсъдими. Как ще се развият нещата е нещо, което аз не мога да предвидя, но съм оптимист.

 

 

 

Прочетена 361 пъти