Станишев: Човешкият потенциал трябва да бъде опазен

Най-важното по време на криза са хората и ние трябва да опазим човешкия потенциал, за да се развива българската икономика. Това заяви вчера при посещението си в ТЕЦ-Варна министър-председателят Сергей Станишев. Той обясни, че това е много важна част от антикризисната програма на правителството, защото освен финансовата стабилност, подкрепата на реалния сектор чрез инфраструктура и програмата за кредитиране на Българската банка за развитие, е много важна и социалната програма.
„В националния план за заетост са предвидени 200 млн. лева. Чрез него се осъществява квалификация на работниците, а там, където се работи на половин работен ден, част от заплатата се поема от държавата”, допълни Станишев. Премиерът каза, че ще бъдат обсъдени и допълнителни мерки за това кризата в България да бъде усетена много по-слабо в сравнение с други страни от Европейския съюз.
По време на инспекцията министър-председателят заяви, че в ТЕЦ -Варна се предвижда да бъде направена инвестиция за 670 млн. евро за модернизация. Той беше категоричен, че държавата ще подкрепи искането на дружеството пред европейските институции за удължаване сроковете на работа на първите три блока на централата.

Станете почитател на Класа