Скандали на прожекцията на Елена Йончева

Скандали на прожекцията на Елена Йончева
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    14.11.2017
  • Сподели:

Народният представител от "БСП за България" и журналист Елена Йончева изнася злоупотреби със сигурността във филма си "Граница", съобщиха от пресцентъра на БСП.
Фактите в "Граница" са в интерес на България, е заявила Йончева след представянето на филма и е обявила Гражданска платформа за сигнали за корупция.
По думите й, изнесените факти са в интерес на сигурността на България. Във филма, журналистът прави сравнение между цената на българското съоръжение и тази на гръцко-турската граница. На българския данъкоплатец един метър ограда е струвала 500 евро, а на гръцкия 250 евро. Освен това в Хасковска област от 33 километра съоръжение, едва 10 километра е двуредово, а в останалата част е едноредово.
Елена Йончева снима преминаващи на територията ни мигранти, които от турска страна прескачат със стълба. Филмът показа и снимки, направени от мигранти, които се разпространяват между тях, за да се види колко безпрепятствено се преминава през българската ограда. Тя е успяла да заснеме и множество прорязани участъци на съоръжението, направени с ножица, през които идващите мигранти преминават безпрепятствено и след това прикриват с четки за зъби, клони и др. Йончева е заснела във филма и служител на "Гранична полиция", който е категоричен, че, за да се случва това, то се покровителства от много високо ниво.
На представянето на филма на Елена Йончева са присъствали лидерът на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на левицата Кирил Добрев, политолози, журналисти и граждани.
Изненадващи гости са били председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов. И двамата бяха освирквани от публиката на прожекцията.

Прочетена 249 пъти