Не са намерени нарушения във ВМА

Не са намерени нарушения във  ВМА
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    13.11.2017
  • Сподели:

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА, става ясно от постановление, изпратено и до медиите.
Повод за него беше казус с бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров, заради който той подаде оставка.
Повторната проверка бе по одитен доклад на Министерството на отбраната, в който се обсъжда законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за период от три години. Както софийската военна прокуратурата, така и горната инстанция не е намерила достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА, пише в становището.
При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна проверка. От военно-апелативната прокуратурата обаче предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан за формално извършване на началната проверка по случая.
И въпреки че не са намерени данни за престъпление, военните прокурори пращат случая на АДФИ заради констатирано нарушение по правилника за прилагане на закона за обществени поръчки.

Прочетена 272 пъти