СДС иска обединение с ДСБ

СДС иска обединение с ДСБ
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    11.10.2017
  • Сподели:

СДС протяга ръка за обединение и започва разговори първо с ДСБ. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Божидар Лукарски. Според него такова обединение и общо действие са необходими с оглед на ситуацията в страната. По думите му, обаче, обединението не трябва да е "на парче".
"Не само по определени теми и не само про-, анти- или насочено към точно определени личности, а трябва да бъде на програмна основа. В този ред на мисли ние подаваме ръка на партиите в консервативно-патриотичния спектър, с които споделяме ценностни виждания, като на по-следващ етап не изключваме априори едно по-широко обединение, но като първи етап, като национално ръководство на СДС, да поканим на разговори като най-близки в този спектър до нас колегите от Демократи за силна България", каза Лукарски.
"Това не означава, че сме загърбили Реформаторския блок, а че сме осъзнали, че обединението вдясно трябва да бъде в по-широк вариант и че разпокъсаното дясно остави непредставени в парламента повече от 300 хиляди български избиратели", добави той.
Лукарски определи вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност като "безпрецедентен провал". "Този случай показва, че имаме системен проблем в държавата, след като виждаме скандали на всякакво ниво, почвайки от местната и стигайки на ниво дори вече президентска институция", добави той.

Прочетена 166 пъти