Полицаите пак излязоха на протест

Станислав Савов

Полицаите изпълниха вчера заканата си и излязоха на протест. Стотици униформени се разположиха по бензиностанциите на автомагистрала „Хемус“ в отсечката между Ябланица и София. „Нашата сигурност е ваша грижа – вашата сигурност е наше задължение“, това се четеше на картонче, което раздаваха участниците в акцията на спрелите да заредят водачи.
Това не е протест, а агитационна акция - поясни за „Класа“ Иван Павлов, председател синдикалната федерация на МВР. - Целта ни е да покажем на обществото, че ни има, и че може да се разчита на нас, защото в последните години между МВР и обществото се отвори голяма пропаст и никой дори и не подозира какво вършим“, допълни той. Това е поредният протест на униформените заради неизпълнените от ръководството на МВР полицейските искания, които имат чисто социален характер.
Акциите на полицаите започнаха в края на миналата година. Те искат двойно увеличение на заплатите, по-добри условия на труд и независим синдикат. Последното им искане бе прието, макар и частично. Те получиха правото да имат свой независим профсъюз, но той все още не е официално регистриран заради административни пречки. По основното им искане – за 50% увеличение на заплатите, все още няма съществен напредък.

Станете почитател на Класа