За първи път Народното събрание отпусна безплатни кафета и бонбони за 162 000 лева на депутатите! Сергей се възползва!

За първи път Народното събрание отпусна безплатни кафета и бонбони за 162 000 лева на депутатите! Сергей се възползва!
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    31.01.2014
  • Сподели:

Депутатите си отпуснаха 162 000 лева за безплатни кафета, вода, ядки и бонбони само за 2014 г. Парите са от бюджета на Народното събрание.

Нахалството е без прецедент, защото в началото на м. г. парламентът си гласува същата сладка доставка, но само за 95 000 лева. През март обаче 41-то Народно събрание беше закрито и поръчката така и не се задейства. Сега депутатите са вдигнали сумата почти двойно и са включили доставката на 68 безплатни продукта. – безплатна минерална вода за 60 000 лева. Само за кафе, капучино и сметана – 40 000 лева, а за ядки, бонбони и чай – още 18 000 лева. С покъртително единодушие депутатите от всички парламентарни групи са се съгласили с новата придобивка. Не че парламентарният бюфет ще опустее - на снимката депутатите Станишев и Дъбов закусват обилно на маса досами принтера.

Единственият проблем е, че безплатните продукти ще се забавят чак до 20 март, заради процедурата по избор на фирмата-доставчик. За обществената поръчка кандидатстваха само две фирми като само едната от тях е готова да доставя всички продукти – пловдивската „Ес енд Ди корпорейшън" ЕООД. Другата е софийската „Ком" ЕООД, но тя се интересува само от минералната вода.

Така цялата сума за тези продукти реално ще е за 7 работни месеца на депутатите до края на 2014 г., което я прави безсрамно голяма. Така на един депутат месечно ще трябва да изпие 71 безплатни кафета месечно, 46 л минерална вода и поне 32 бонбона. Просто да ги ожали човек, защото такива огромни количества кофеин и сладко, макар и без пари, са опасни за сърцето и крият риск от инфаркти и диабет.

Станете почитател на Класа