Ваньо Танов: Няма начин Цветанов да не е знаел за тефтерчето на Цар Киро

Ваньо Танов: Няма начин Цветанов да не е знаел за тефтерчето на Цар Киро
  • Автор: 
  • Дата:  
    23.01.2014
  • Сподели:

На една оперативка в Министерски съвет министърът на финансите каза, че в дома на Кирил Рашков е намерено такова тефтерче, в което фигурират имена на служители на НАП и митницата. След това се свързах с шефа на ДАНС и го помолих за среща и за имената на служителите на митниците. Това каза пред Нова телевизия бившият шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.„Не съм се срещал със служителите, тъй като тогава се разбрахме, че колегите ще продължат да работят оперативно по това тефтерче, за да докажат има ли такава незаконна дейност от страна на моите служители. Останахме с договорката, че когато в ДАНС си свършат работа отново ще се срещнем и ако има доказателства срещу служителите на митницата, ние ще предприемем съответните действия“, допълни той.

„Сега разбирам, че това тефтерче не е иззето по надлежния ред. Но след като е имало достатъчно данни за извършено престъпление, е трябвало да се образува дело срещу неизвестен извършител“, допълни той.

Запитан дали Цветан Цветанов е знаел за съществуването на това тефтерче, Танов отговори: „Не мога да кажа дали той е знаел, но щом министърът на финансите ни обърна внимание, мисля, че би трябвало и той да го е знаел“.

Водещите го попитаха дали има подозрения, че някой от 2011 година укрива тези имена – там се споменават имена на партии, на полицаи.

„Според мен изземването на каквито и да било веществени доказателства, не е нормално да не бъдат вписани в протокола. Вие трябва да поканите представители на други институции, за да видите коя служба е правила тези обиски. Но аз имах среща в ДАНС. Там може да не са имали тефтерчето, а да са разполагали с данните от него от друга служба“, отговори Танов.

На въпрос кой може да има интерес от огласяването на съдържанието на въпросното тефтерче, Танов коментира: „Може да има политически мотиви, разочаровани служители от министерството… Различни могат да бъдат мотивите. Но все пак можеше да се направи графологична експертиза и да се види дали почеркът е на Кирил Рашков или на член от семейството му“.

„Ако тефтерчето е иззето при операция, а не е подхвърлено, то в него са записани събития от преди 2009 година“, заяви уверено Танев.

Прочетена 789 пъти

Станете почитател на Класа