Отсъствията в парламента трябва да се наказват адекватно

Поредната статистика за неизвинените отсъствия на депутатите през май беше публикувана на сайта на парламента. От нея става ясно, че 16 депутати са натрупали черни точки. Голяма част от имената не са изненада. Част от хората, които неизменно присъстват в списъците на отсъстващите, изобщо нямат навик да ходят на работа.
Известно е, че и въпросните депутати не се плашат от глоби. Даже изобщо. В смисъл, че заплатите не им трябват, защото очевидно имат други доходи, в което няма нищо лошо. Можем само да се радваме, че в България има богати хора. Само че какво им пречи да бъдат по-отговорни? И защо трябва да заемат места в парламента, където се коват законите на страната и в този смисъл всеки народен представител трябва да полага сериозни усилия да защитава интересите на тези, които са го избрали?
Известно е, че навсякъде отсъствието от работа се наказва и че ако се самоотлъчиш за три дни, те уволняват дисциплинарно. Така е в държавната служба, още по-строго е в частните фирми. Няма причина да е по-различно в парламента.

Станете почитател на Класа