Сидеров да каже какво стана в самолета

Следващата седмица се очаква немското правосъдие да се произнесе по казуса "Сидеров", заяви вчера Юрген Линкер, началник на пресцентъра на полицията във Франкфурт.
Случаят вече е предаден на прокуратурата в Германия, за да се изясни дали дипломатическият паспорт на Волен Сидеров позволява завеждането на дело. На 3 февруари лидерът на „Атака“ влезе в пререкания с персонала на „Луфтханза“, като според служители на компанията той ги обиждал в самолета на расистка основа.
Сидеров натрупа сериозен политически опит, а и като журналист отлично знае как подобни дребни инциденти могат да се отразят на имиджа му. Поради факта, че той е председател на партия, която безрезервно подкрепя правителството на България, непремерени действия от негова страна влияят негативно и върху задграничния имидж на политическата класа у нас.
Каквото и да се е случило на самолета на „Луфтханза“, Сидеров трябва да излезе и достойно и честно да обясни на избирателите си каква точно е ситуацията. Едва ли прокуратурата в развита и демократична страна като Германия би разглеждала неговия случай, ако се касаеше само за обикновена „размяна на реплики“. Затова и ако иска да запази собственото си политическо реноме, както и това на „Атака“, Волен Сидеров трябва да избягва подобни инциденти в бъдеще.

Станете почитател на Класа