Кой и как говори в МВР?

Кой и как говори в МВР? Този въпрос възникна, след като вчера вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че е разкритикувал генералния комисар Калин Георгиев заради изказването му, че добре организирана група е реализирала отвличането на студента Румен Гунански. В понеделник вечерта в Студентски град бе извършено поредното нагло отвличане на син на правешки бизнесмен. Пред очите на свидетели.
В такива случаи е добре представителите на властта да си координират действията и думите, защото обществото е много чувствително към това, което чува. И когато шеф в МВР каже, че се знае коя е групата за отвличания, е нормално да се попита: защо тези хора са на свобода?
Не че този въпрос не се задава и сега. Задава се. И се очаква, след като отвличанията се превърнаха в бизнес, да се вземат и съответните мерки. Правителството вече обяви, че ще наложи по-строги санкции с нов закон. Всъщност в Наказателния кодекс съществува цяла глава, посветена на наказанията за посегателство към личността. Там се предвижда затвор до 10 години, ако на лицето не са му причинени телесни повреди. Проблемът е, че заловените похитители са малко. И ако представителите на властта не се активират, каквито и наказания да измислят, това няма да спре престъпния бизнес.

Станете почитател на Класа