Очаквана и логична ревизия

Очакваната ревизия на заплатите, които получаваха предишните управляващи за участие в различни бордове на държавни фирми, вече започна. Над 13 хиляди лева е било в някои месеци на м.г. възнаграждението на шефа на „Информационно обслужване“ Иво Николов, става ясно от справката, разпространена вчера от премиера Бойко Борисов (стр.1,6). Колко ли са вземали другаде, можем да се досещаме.
Е, до скромните 1000 лв. се очаква да вземат новите управляващи за същата дейност. Несъмнено, логична мярка в условията на криза.
Дали обаче това са най-големите злоупотреби в държавата досега? Последните дни вестниците преливат от информация за сделки за самолети, принтери и маси. Със злоупотребите със служебно положение обаче освен пиарите трябва да се запознае и съдебната система.
Иначе беше крайно време да се определи някакъв лимит за възнагражденията в бордовете. Парите идват все пак от джоба на данъкоплатците. Затова трябва да се случи още нещо: в края на мандата на всеки избран в многобройните управителни и надзорни съвети да е ясно каква работа е свършена, особено в ключови за работата на държавата дружества. И това да бъде оповестено по същия начин, по който се съобщава кой колко вземал досега.

Станете почитател на Класа