Плашат ни с авария в АЕЦ “Козлодуй”

Плашат ни с авария в АЕЦ “Козлодуй”
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.05.2019
  • Сподели:

Вчера министърката на енергетиката Теменужка Петкова беше на безпрецедентно посещение в АЕЦ “Козлодуй”, за да инспектирала ремонтните дейности на спряния блок №5. Не че нещо и разбира счетоводната лейка и, не че някой друг министър го е правил през последните 30 години, но така и е било наредено да ни прати поредното зловещо послание.

За по-добър преглед и прочит на закодираното послание кликнете с мишката върху снимката, от сайта на АЕЦ “Козлодуй”:

 

 

 

Инициалите на останалите участници в сценката не са измислени, а напълно автентични. Случайно съвпадение е, че буквите на имената им съвпадат.

Кодираното послание е подчертано с червена линия от мен. Абсолютно същият текст, но с друга снимка, са налични на сайта и на Министерството на енергетиката.

Какво имаме черно на бяло? Министърката ни обещава ЧИСТА електроенергия на ДОСТЪПНИ цени. Както за гражданите, разбирайте – за битовите потребители, така и за бизнеса. До колко това е вярно можете да се убедите от актуалното видео по-долу, където нейният подчинен и изпълнителен нерез на Националния електрически крематориум (НЕК) с пот на челото ни обяснява, че високите цени на електроенергията за бизнеса са добри, защото подпомагаме съседните държави.

 

 

 

 

В схемата по която изкуствено се надуват цените на борсата АЕЦ-а има водеща роля, защото е най-големият производител, с най-голяма квота в задължителните за предоставяне количества, които, обаче … далеч невинаги се предоставят. За това, обаче, на никого не се търси сметка и отговорност, а министърката вчера е договаряла нови, по-изтънчени технологии за манипулации.

Това с ДОСТЪПНИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА е повече от ясно. Остава въпроса, какво правим с нейната ЧИСТОТА???

Когато министър Нуша електромерката каже нещо то винаги се случва точно на обратното, на 180 градуса. Ще ви припомня само два от култовите примера. На 11-ти март 2019-та година тя обяви, че вече е стартирала процедурата за избор на инвеститори за изграждането на АЕЦ “Белене”. Вече повече от МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА това не е факт и не е известно, кога и дали някога ще се случи. Това не пречи по схемата да се точат милиони левове. Точно обратното.

Когато същата счетоводителка се договори с нашите пари да плати над ЕДИН МИЛИАРД на “американските” ТЕЦ-ове, през 2015-та година, обещаваше поевтиняване на цената на електроенергията за всички нас с 31%. Спомняте ли си го? А усетихте ли го?
По същия начин ще усетите ДОСТЪПНИТЕ цени и ЧИСТАТА електроенергия от АЕЦ “Козлодуй” в най-скоро време.

 

Георги Котев

 

Прочетена 308 пъти

Станете почитател на Класа