Правим се на американци, без парите на американците

Правим се на американци, без парите на американците
  • Автор:  FROG NEWS
  • Дата:  
    10.02.2019
  • Сподели:

 

"Аз съм си задавал въпроса защо сме на това дередже. В огромна степен се дължи на нашата специфична народопсихология. Първо, ние нямаме собствен цивилизационен модел, ние се опитваме да се впишем в модела на чужди нации. Това е невъзможно, защото техният модел е създаден от друга култура, друга среда. Например днес се опитваме да се набием в англосаксонския модел.

 

https://m4.netinfo.bg/media/images/7295/7295996/896-504-amerikanskata-pechatnica-uplashi-sveta.jpg

 

И сме толкова смешни! Правим се на американци без парите на американците. Жалка работа!", посоми още той пред Дарик.

 

http://www.informiran.net/wp-content/uploads/2018/12/Screenshot-2018-12-23-at-16.31.02.png

 

Той се обърна към българите: "Хора, измислете кое е специфично за нас самите, защото всяка нация има нещо оригинално, всяка нация е ценна с нещо. Ние като даденост, като държава сме уникални. Гордеем се с някакво минало, сигурно има генетична връзка, все още сме на територия, която се нарича България, но ние нямаме нищо общо с онези хора, които наистина са давали живота си за идеи. Идеята, която може да мобилизира една нация, я няма. Идеята не може да бъде да имам "Мерцедес" или БМВ и някоя руса силиконка там да се мотае. Това може да осмисли живота на някакъв човек, но не и на една нация. Прекалено материално се подхожда в такова едно ниско ниво".

 

http://hotarena.net/userfiles/content/39819/original/silikonka-se-obidi-na-krisko-1.JPG

 

"Според мен всичко тръгва от това, че ние просто сме едни неверници, а когато си неверник, губиш всякакви ориентири - и морални и т.н. И нещата не отиват на добре. Знам ги политиците, те трябва да свалят звезди. Аз затова избягах от политиката, защото тази среда ми е втръснала до болка. Това е среда на лицемерие, на измамници, не искам да съм в нея", каза още д-р Тренчев.

Българите нямаме собствен цивилизационен модел, а се опитваме да се впишем в модела на чужди нации. Така почетният председател на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев си обяснява защо толкова години след демократичните промените у нас ”дереджето” не се променя.
 
Прочетена 386 пъти

Станете почитател на Класа