ЕвроКатерина

ЕвроКатерина
  • Автор:  Юри Михалков Дума
  • Дата:  
    09.02.2019
  • Сподели:

Отдавна подозирам, че учреждението на улица "Александър Жендов" 1 е министерство на външните,

а не на българските работи.

 

 

С ръка на сърцето признавам, че сегашната ни външна политика има миловидно излъчване. Но също така миловидно тя ни изработва като марионетки на чужди интереси и на стадния евроатлантизъм. Ведомството на Екатерина Захариева изплете подкрепата си за самозванеца Хуан Гайдо с иглата на Брюксел - който пък държеше геополитическата кука на Вашингтон.

 

https://gdb.rferl.org/EAB5E6CD-2ECE-4B4D-BB90-4C3B189BF2D5_cx0_cy2_cw0_w1023_r1_s.jpg

 

Между редовете от позицията на министерството по венецуелската криза ясно се чете, че отношението ни е прогуайдовско, защото такава била позицията на ЕС, също и на Европарламента. Откъде накъде европейска България ще има самостоятелна позиция! С какво право ще има свобода за независима гледна точка! 

 

https://avantage.bg/wp-content/uploads/2017/06/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0.jpg

 

Преди време в едно наше издание излезе съобщение, че ГЕРБ гласели Захариева за евродепутат. Е, как ЕкатЕрана да излезе с национална позиция, как да се размине с личната си европерспектива! Или с институцията, която често действа като ЕвропарламАнт. Всъщност като министър на външна за България политика Захариева може да попадне и в друга еврова институция. Така дипломацията ни миловидно екатеранства по кариеристичната стълбица на еврокрацията.

Известно е, че Борисов я последва много бойко - правителственият Съвет за сигурност едва ли не копипейстна становището от "Александър Жендов" 1.

Впрочем Съвет за сигурност ли? Във Франция дясното онлайн издание "Атлантико" публикува интервю с политолога Кристоф Вентура, който е експерт по Латинска Америка и гражданското общество в Института за международни и стратегически отношения. Та Кристоф смята, че европодкрепата за Гуайдо е не само "равнис към политиката на Вашингтон за вътрешния конфликт", но и че "такъв подход е още една крачка към реализирането на най-лошия сценарий". Освен това в Уругвай ЕС участва в международно посредничество по кризата във Венецуела. "Трудно е да започваш преговори, ако си застанал на нечия страна", смята експертът. Той също критикува ЕС и Запада като цяло, че не отчитат подкрепа на почти половината общество за чавизма. 

Та, по нашепване на ЕкатерАна не се ли сдобихме с правителствен Съвет за несигурност? 

 

Прочетена 388 пъти

Станете почитател на Класа