Класика в анал(л)иза

Класика в анал(л)иза
  • Автор:  Георги Котев
  • Дата:  
    13.04.2018
  • Сподели:

Не мога да се сдържа да не ви покажа класически пост във Фейсбук, от световно (не)известния анал(л)изатор и “мъдрец” Евгений Дайнов, от преди около 24 часа,

 

 

 

 

А сега разшифроваме посланието. Размерите на банкнотата са посочени ВЯРНО, в милиметри. Съответно и площта на банкнотата в квадратни милиметри също е посочена ВЯРНО. Курсът е около 77 рубли за 1 евро. Това означава, че за 10 евро ще станете горди собственици на 770 руски рубли. Ако последното число разделим на ПЕТ, за да оценим на колко банкноти от по 5 рубли се равнява получаваме 154, а не 15.4, както ни подхлъзва анал(л)изатора. И така продължаваме да смятаме:

 

154 броя банкноти по 8 357 мм2 прави 1 271 578 мм2. Това наистина прави приблизително 1.3 квадратни метра. Така получаваме относително верен краен резултат, при погрешен път по хода на решаването на задачата. В такива случай учителите по математика пишат ЕДИНИЦА, заради преписване. И за да не остане никакво съмнение анал(л)изатора Евгений Дайнов решава в края на вече “решената” задача да добави свое изречение, с което да прикрие факта на преписването. Прочетехте ли го? Осмислихте ли го?

 

Сигурно се чудите, защо ви занимавам с този ли? Причината за вдъхновението ми идва от факта, че оригиналният анал(л)из дойде минути след като стана известно, че ЧЕЗ България иска да ни пореже с нови, много по-високи цени на тока от 1-ви юли. Но за анал(л)изатора Дайнов това не е проблем, защото в двора на същата къща, в същото село, която ще облепва с 5 рублеви банкноти той отдавна си има малка слънчева централка. Тя не само му осигурява независимост, но даже и му пълни портфейла. Самият той се похвали по “медиите” преди няколко месеца.

 

 

 

 

Същият е и редовен анал(л)изатор в любимите издания на фондация “Америка за (унищожаване на) България”.

Прочетена 517 пъти