Пореден провал на бивш държавен служител

Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев - Феим Чаушев, е бил задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил. Това съобщи Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Чаушев активно съдействал на турски гражданин, чийто джип е бил откраднат да си го върне срещу 25 хиляди евро. Цветанов изрази недоумение, как може висш държавен служител да се забърква в такива криминални прояви.
И с основание. Подобно поведение със сигурност е осъдително, но пък далеч не е неочаквано.
Фаим Чаушев се забърка в скандали през 2008 г., когато стана ясно, че управлява фирми под името Петър Чаушев, което не си е сменил и в същото време е зам.-министър на външните работи в кабинета на тройната коалиция. Пак по това време излезе и агентурното му име – Бисер, което той заяви, че много си харесва. Преди две години пък стана ясно, че имаше и сериозни подозрения около начина, по който е отдавал под наем сграда в Берлин, докато е бил дипломат там преди 16-17 години.
За съжаление в случая с откупа се потвърждава старата максима, че никога не е късно да станеш за резил. И да се постави въпросът, че когато си бил по върховете на управлението, не може да слизаш толкова ниско и да бъдеш част от организираната престъпност. Подобно поведение поставя под съмнение обществения договор, който сключват политиците с избирателите си, а именно да защитават реда и законността.

Станете почитател на Класа