Новият икономически министър Лъчезар Борисов: 1,8 млрд. лв. са предвидени за новите мерки у нас

Новият икономически министър Лъчезар Борисов: 1,8 млрд. лв. са предвидени за новите мерки у нас
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    28.07.2020
  • Сподели:

 

Считам, че съм представител на експертите. Получих подкрепата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. От 18 години работя в Министерството на икономиката, информира членът на кабинета

Считам, че съм представител на експертите. Получих подкрепата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Доколкото знам, те са ме предложили. Работил съм като зам.-министър и в Народното събрание. От 18 години работя в Министерството на икономиката - това беше един естествен развой.

Това заяви новият икономически министър пред БТВ Лъчезар Борисов.

"1,8 млрд. лв. са предвидени за мерки в икономиката. Това са пари пряко за хората", каза още той.

"Ще се наблегне и в инвестиции, поне още милиард лева ще има от частни инвестиции у нас", разкри икономическият министър.

"Финансовата стабилност ни дава увереност, че можем да инжектираме пари в хората. България е в топ 3 по финансова стабилност", допълни Борисов.

"700 млн. лева ще се отпуснат за кеш-грантове - пари за населението и бизнеса. Така ще има ликвидност и оборотен капитал", разкри министърът на икономиката.

"Не познавам Пеевски, в Министерството на икономиката съм от 2002 г. Уважавам всички хора и политици", заяви Лъчезар Борисов.

"Нивото на политическата класа в страната е под въпрос", коментира Борисов действията на лидера на "Да, България" Христо Иванов, който вчера залепи плакат с надпис "Министерство на Пеевски" на табелата на входа на Министерството на икономиката.

 

 

 

Станете почитател на Класа