Златото бележи лек ръст на старта на седмицата

Златото бележи лек ръст на старта на седмицата
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    31.01.2017
  • Сподели:

Цената на златото бележи лек ръст днес под влиянието на политическата несигурност, произлязла сред решението на Доналд Тръмп да наложи временна забрана за влизане в САЩ на хора от страни с преобладаващо мюсюлманско население, но потенциалът за подем се ограничава от по-силния щатски долар.

Слабата активност в Азия заради започналите празници по случай Лунната нова година, както и нервността на някои трейдъри преди началото на двудневната среща на Федералния резерв утре, също пречат на ценния метал да запише по-съществено повишение.

Към момента (15.43 ч.) златото се търгува на 1292.77 долара за тройунция, или с 0.13% над затварящото ниво от петък. Щатските фючърси бележат ръст от 0.30%, до 1294.70 долара.

„Посоката, в която ще поеме златото, ще зависи от долара и фискалната политика на САЩ по отношение на дългосрочните лихви,“ коментира анализаторът на Commerzbank Карстен Фрич, цитиран от Reuters. “Имиграционната забрана даде тласък на златото по-рано днес... съществува и политически риск под формата на избори във Франция и Холандия.“

В техническо отношение златото се задържа около 21-дневната пълзяща средна стойност около 1291 долара. Евентуален по-сериозен подем на метала ще срещне съпротива при 1200 долара и 1220 долара. Нивото на подкрепа е 1276 долара – 55-дневната пълзяща средна стойност.

Станете почитател на Класа