Ден на отворени врати в работилницата на „Неделя“ разкри тънкостите на вкуса на ръчно изработените торти

Ден на отворени врати в работилницата на „Неделя“ разкри тънкостите на вкуса на ръчно изработените торти
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.09.2018
  • Сподели:

Основателите на семейната верига български сладкарници разказаха как фамилният бизнессе развива успешно вече 25 години

 

 

 

 

 

 

На 14 септември (петък) сладкарници „Неделя“ отвориха вратите на своята модерна производствена работилница. За първи път в практиката на водещата компания журналисти бяха поканени да посетят централната ѝ база в София, където се изработват любимите на поколения торти за специални и малки моменти.

 

 

 MG 9511

 

 

Основателите на най-успешния сладкарски бранд в България Радослава и Георги Минчеви бяха домакини на медиите. Те предложиха на своите гости тур в производството, където най-важната роля имат майсторите-сладкари и естествените съставки като млечна сметана от краве мляко и кокоши яйца.

 

 

 MG 9558

 

 

В работилницата дневно се произвеждат между 1200 и 3000 торти и работят близо 120 служители. Работният им ден започва в 7 часа сутринта с постоянното присъствие на Радослава. Голямата част от процесите в работилницата се осъществяват на ръка, като от „Неделя“ оптимизират някои от тях.

 

 

DSC 4021

 

 

Например за рязането на блатове се използва специално разработена от г-н Минчев машина. Липсата на замразяване по време на производството и едва 4-дневният срок на годност на тортите са гаранция за автентичен, натурален вкус.

 

 

 MG 0008

 

 

Журналистите преминаха през отделните зони на работилницата – за чупене на яйцата, за печене и рязане на блатовете, както и през зоната за специални торти.

 

 

 MG 0405

 

 

 

Ежедневно от нея излизат десетки шедьоври по индивидуален проект. Не веднъж обаче се е случвало експресна изработка на торта да спаси някоя сватба, на която младоженците са изпуснали тортата си в суматохата.

 

 

 MG 1712

 

 

Представителите на медиите с интерес наблюдаваха изключителни умения на сладкарите, особено при изработването на ефирни украси като рози, орхидеи и различни пъстроцветни фигурки според последните тенденции.

 

 

 MG 1884

 

Всяка една торта в работилницата на „Неделя“ се създава от ръцете на нашите майстори-сладкари. Осъзнаваме голямата

 

отговорност да бъдем част от незабравимите празници на хиляди семейства вече 25 години. Именно тяхното доверие е нещото, което съхранява магията и любовта, с която творим“ – сподели Радослава Минчева.

 

 

 MG 2589

 

 

По време на тура в работилницата гостите се запознаха и с историята на „Неделя“. Тя започва още преди 25 години. Кратката формула на бизнес модела ѝ обхваща качествените торти, собствените сладкарници и възможността за непрекъснат контрол на качеството в така затворения цикъл. В бъдеще компанията ще се разраства не само на родна земя, но и в Румъния, където в последните години стъпи успешно на пазара с девет собствени сладкарници в столицата Букурещ.

 

 

 MG 9024

 

 

Гордеем се, че още от 1999 г. стъпка по стъпка утвърдихме първия чисто български модел на франчайз: става дума за български продукти, българско ноу-хау и българска търговска марка“ – сподели пред медиите Георги Минчев.

 

 

 MG 9116

 

 

Историята на сладкарници “Неделя” започва на 1-ви април 1993 г., когато Радослава и Георги Минчеви отварят малка сладкарничка на площад „Баба Неделя“ в центъра на София. Първоначално в заведението работят трима души, а семейство Минчеви сами произвеждат тортите и посрещат първите си клиенти. И до днес предприемчивото семейство вярва, че ръчната изработка, висококачествените продукти и пресните торти са причините “Неделя” да е любима на цяла България.

 

 

 MG 9146

 

 

Двадесет и пет години по-късно сладкарници „Неделя“ имат 34 обекта в десет града на България – София, Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора, Благоевград и Карлово, както и 9 собствени обекта в Букурещ.

 

 

 MG 9987

 

 

За компанията работят над 300 служители, които се грижат за безупречното качество, неустоим вкус и ръчна изработка на всяка торта.

Станете почитател на Класа