Тръмп нападна Самсунг

Тръмп нападна Самсунг
  • Автор:  classa.bg
  • Дата:  
    26.01.2018
  • Сподели:

Американският президент Доналд Тръмп отново се развихри в социалната мрежа Twitter. Този път неговите атаки бяха насочени към Samsung. Според Тръмп именно компанията е виновна за загубата на над 50 000 SMS съобщения, които са били разменени между адвокатката Лиза Пейдж и агента на ФБР Питър Стържък. Двамата са имали любовна връзка и са се отнасяли критично към Тръмп и други кандидати за президентския пост по време на последната кампания.
Пейдж и Стържък обаче са попаднали в полезрението на специалния следовател на ФБР Робърт Мюлер, който разследва намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 година. От ФБР са предоставили част от намерените съобщения на Конгреса, но в същото време са информирали депутатите, че поради системен проблем съобщенията, изпратени между декември 2016 и март 2017, са изгубени.
Заместник-главният прокурор на САЩ Стивън Бойд съобщил в Конгреса, че много устройства на Samsung, които се използват от ФБР, не могат да записват и съхраняват текстови съобщения поради грешна конфигурация, настройки и софтуерни ъпгрейди, които са в конфликт със системата за събиране на информация на ФБР. Именно във връзка с това корейската компания си навлече гнева лично на президента, който в момента е упрекван, че подчинените му служби умишлено са изтрили съобщенията, които биха могли да му нанесат политически вреди. От Samsung за момента не са отговорили на обвиненията на Тръмп.

Прочетена 821 пъти

Станете почитател на Класа