Политолог: Предложението за общоевропейска заплата е несериозно

Политолог: Предложението за общоевропейска заплата е несериозно
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.05.2019
  • Сподели:

Европейският дневен ред вече е доста изместен, той не се движи само по оста „ляво-дясно“. В последните години евроскептичните партии засилиха влиянието си в своите общества. Към момента това е по-скоро на дневен ред. Кандидатите за председател на Европейската комисия обаче на големите европейски семейства сякаш не обръщат внимание на проблема. Това е мнението на политолога Стойчо Стойчев, изказано в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Много скоро след изборите кандидатите за председатели на Европейската комисия ще си дадат сметка за нагласите в Европейския парламент и може би ще преосмислят реториката си, за да се води дебат по съществените проблеми“, смята той. – Несериозно е, когато в част от държавите се поставя въпрос изобщо за съществуването на Европейския съюз, на европейско ниво да се коментира въвеждането на общоевропейска заплата например.“

Политологът подчерта, че изборът за заместник на настоящия председател на Комисията Жан-Клод Юнкер ще се направи на базата на динамични дипломатически ходове и преговори, чрез които да се постигнат максимално устойчиви компромисни решения за всички държави.

„За момента няма кандидат, които да постави ЕС равностойно на масата на преговори със САЩ, Китай или Русия“, категоричен е Стойчо Стойчев.

Повече от коментара на политолога в студиото вижте във видео материала.

 Петя Стоянова

Станете почитател на Класа