Волен Сидеров: Всеки, който е в коалиция с ГЕРБ, е застрашен от задушаване!

Волен Сидеров: Всеки, който е в коалиция с ГЕРБ, е застрашен от задушаване!
  • Публикация:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    05.09.2018
  • Сподели:

Няма нищо драматично, ако се наложи да се сменят още", коментира Сидеров. Управлението е непрекъснато състезание, непрекъснато яздиш тигъра, смята лидерът на "Атака"

 

Управлението е непрекъснато състезание, непрекъснато яздиш тигъра. На ГЕРБ няма за какво да се сърдим, ние сме избрали да бъдем с тях.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

По думите му ГЕРБ е една системна партия, докато Патриотите са антисистемна партия.

„Хората не искат декларации, искат действия. Напоследък чувам доста критични бележки, че нещата се движат бавно, че не се правят достатъчно неща за народа“, обясни Сидеров.

Според него въпреки напредъка, който имаме като страна, политиците не трябва да се успокояват и да потъват в една Нирвана.

 

Снимка Кадър БНТ-1536127435.png

 

"Да, имаме икономическа стабилност, растеж 4% и добър международен статус, постижения дипломатически, успешно европредседателство, но не трябва да се успокояваме", обясни Сидеров в ефира на БНТ и допълни, че "управлението е непрекъснато състезание".

 

http://afera.bg/wp-content/uploads/2018/06/VOLEN7.jpg

 

„Да си в голяма партия в прегръдка и да не се задушиш е доста голямо начинание“, обясни той взаимоотношенията в коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти.

Депутатът коментира и отношенията си с вицепремиера Валери Симеонов.

„Аз не нападам пръв, но умея да се защитавам. Аз не се разправям с някой, а изнасям уроци. Който си вземе поука, получава добра бележка, който не – слаба“, категоричен бе Сидеров.

 „В момента хората са свидетели на нещо, което го наричат разправия или скандали вътре в патриотичната коалиция. Моите критични бележки бяха отправени към вицепремиера Симеонов - те бяха обосновани, аргументирани и във всички случаи бяха отговор на негови действия или изявления“, каза Сидеров.

„Този, който е в управлението - вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили и цялостно погледнато правителството да разбере, че не можем да лежим на лаври, не може да се занимаваме с дребнотемия“, смята лидерът на „Атака“.

Има опасност ние да загубим "физиономия", смята Сидеров, защото коалиция със силна голяма партия като ГЕРБ винаги носи този риск.

Проблеми има, призна Сидеров - "проблемите са, че се разконцентрираме, проблемите са, че може да загубим доверието, което сме спечелили, както станахме трета политическа сила "Обединени патриоти" така да отидем доста назад, ако не се концентритраме и не положим важните теми".

По думите му не може да се лежи на лаври, защото ОП не са във властта, за да затварят заведения, а партията му си има идеология.

„Атака" има идеология, "Атака" е идея, с която аз съм се появил и съм привлякъл вниманието на много българи. Аз съм този, който непресъкнато удря камбанката да се замислим“, обясни политикът.

Той разгледа властта като една въртележка.

„Трябва всеки ден да си поставяш въпроса за какво съм тук“, посочи още лидерът на "Атака".

Сидеров продължи с училищните аналогии и обясни, че "удар с линийката през ръцете е предупреждение" визирайки искането на оставка на Валери Симеонов.

"Не сме във властта да затваряме заведения. Ние имаме идеология и има опасност да загубим своята идентичност. Защото властта е въртележка, изпадаш в дребнотемие, във вътрешни разправии", коментира той.

"Ако не се концентрираме, ако не положим важните теми, ще загубим доверие и от трета политическа сила ще слезем надолу", прогнозира Сидеров.

Той нарече БСП и ГЕРБ "двете страни на една монета, на джендърската философия", защото са системни партии.

"Имаше много сериозен, много тежък разговор, критикувах и партньорите ни, и ръководството на ГЕРБ. Министрите на ГЕРБ трябваше да излязат да кажат: "Господин Симеонов, каква диктатура, какво еднолично управление, нали и вие сте в това правителство", каза още той.

Той отново повдигна въпросите за концесиите и приватизация, които, според него, подаряват на чужди фирми милиарди.

Сидеров нарече Жан Виденов "честен премиер, свален от съпартийците си".

"Тези трима министри са поели политическата отговорност. Така се прави. Хората това искат, защото се е случила трагедия, загинали са хора. Очевидно премиерът е преценил това. Не може да излизаме и да казваме: "Ти защо не сподели с нас". Няма нищо драматично, ако се наложи да се сменят още", коментира Сидеров.

Станете почитател на Класа