След признаването на ВМРО, че договорът с Македония подлежи на ревизия, Каракачанов да понесе отговорност

След признаването на ВМРО, че договорът с Македония подлежи на ревизия, Каракачанов да понесе отговорност
  • Публикация:  Поглед Инфо
  • Дата:  
    23.08.2018
  • Сподели:

ВМРО и „Атака“ искат анекс към договора с Македония.
Двете партии настояват Скопие да се въздържа от всякакви спекулации и опити за обсебване и присвояване на български исторически събития или личности. Според двете партийни централи България можела да преосмисли дали да подкрепи Скопие за ЕС и НАТО...

След тази закъсняла с една година новина вицепремиерът Красимир Каракачанов трябва да понесе политическата отговорност за подписания договор. Въпреки, че е военен, а не външен министър, той е съавтор на договора, а МВнР изпълни спуснатата от "Пиротска" директива Македония ударно да влезе в НАТО и ЕС, без да се настоява пред Скопие за твърди гаранции срещу бъдещи исторически претенции.

 

 

Показателно е, че клаузата в договора за създаване на смесена комисия от историци, които да изгладят спорните въпроси в македонската историческа литература и учебниците по история, вече бе оспорена от македонските членове на въпросната комисия. Това е още едно доказателство за пясъчните основи на договора.

Призивът на ВМРО за анекс към договора е признание за погрешната позиция на управляващата партия ВМРО и нейният председател. При това нито ВМРО, нито Каракачанов се вслушаха в призивите на дипломати и историци да не се подписва договор, едностранно признаващ македонски език и македонска нация и легитимиращ присвоената от македонистите българска история и културно-историческото ни наследство.

В тази ситуация единственото почтено решение е оставката на Каракачанов като вицепремиер и военен министър.

Политическа отговорност трябва да понесе и външният министър Екатерина Захариева, както и ресорният зам.-външен министър, отговарящ за балканската политика на министерството.

Станете почитател на Класа