Програма на акорд

Вероятно някои си спомнят, че преди години беше популярна работата „на акорд“. Цели семейства взимаха отпуски, за да оберат по няколко декара с краставици или ягоди. Така беше във времето, когато чиновникът ходеше на работа, за да си отпочине, а през почивните дни заработваше основните си доходи.
С навлизането на пазарната икономика у нас времената се промениха. В частния бранш днес всеки получава толкова, колкото е изработил. Но защо държавният сектор още не може да се настрои на пазарни вълни? Някак си администрацията все не успява да проумее, че работата освен по количество и качество трябва да се приключи също и в срок.
Аграрният министър призна вчера, че има сериозно закъснение в Програмата за развитие на селските райони. А по тази програма Европа е отделила за страната ни 3,2 млрд. евро. Досега реално са влезли в агробизнеса 345 млн. лв.
През целия юни чиновниците ще работят без почивни дни, за да наваксат забавянето, закани се министърът. Няма лошо администрацията да бъде строена в две редици, защото заплатата й идва от данъците на всички онези бенефициенти, които чакат одобрение на проектите си. Няма да е добре обаче, ако чиновниците получат допълнително количество пари, защото това не е работа на акорд.

Станете почитател на Класа