Наемите в мола навлизат в Параграф 22

Едва няколко месеца след последния си бунт около половината от наемателите на „Мол Варна“ отново решиха да стачкуват срещу високите наеми и неразбирането на собствениците на комплекса. Така тлеещата драма с конфликта на интереси навлезе в своя параграф 22.
От една страна, след като на търговците не им изнасят условията в мола, най-логичната крачка е да се изнесат. От друга страна обаче, по договор им се налагат огромни неустойки или съдебно преследване. Така наемателите се оказват в плен на собствените си магазини. Последното им крайно решение е да стачкуват, като затварят обектите по 3 дни в седмицата. Вярно е също, че има и такива търговци, които преди 2 или 3 години се втурнаха по общия гребен на вълната да наемат скъпи обекти, чиято доходност явно не разчетоха правилно. Сега част от тях плащат за грешните си сметки. Да не говорим, че продажбите, които се правят през летния сезон в морската столица, са далеч по-високи от тези в останалата част на годината, когато клиентите по-скоро се разхождат, отколкото купуват.
В крайна сметка дали бунтът на търговците ще се отрази или ще повлияе на собственика на мола да преразгледа договорените условия за наем, не е съвсем ясно. Единственото сигурно нещо в случая е, че най-потърпевш отново се оказва обикновения потребител. А морската столица е изправена пред опасността да загуби един от най-големите си търговски обекти.

Станете почитател на Класа