Предстоят фалити и продажби в енергетиката

Предстоят фалити и продажби в енергетиката
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    25.06.2019
  • Сподели:

Зад „Еврохолд” прозира силуетът на един бивш политик, от който се лишихме наскоро. Цветан Цветанов стои до него. Това заяви в предаването „Още от деня” бившият шеф на КЕВР Еленко Божков.

 

Как ще се обезпечава кредитът? Може да се обезпечи като се взема от гражданите, предположи още Божков.

"Сделката по продажбата на ЧЕЗ със сигурност не е в двора на ДПС. Кои политически лица са замесени в нейното закупуване ще разберем, когато видим и енергийните експерти, които ще бъдат поканени на следващите разговори относно продажбата'', заяви по темата и другият експерт в студиото Иван Хиновски.

''Еврохолд'' е фирма, която е започнала от нулата в бранша на енергетиката. Подозрителното е, че нищо не знаем относно състава на експертите, политиката на инвестиции и ремонти. Не знаем нищо и за нейния текущ капитал, а само следващата година трябва да започне с разход от около 180 милиона лева'', поясни експертът.

"Трябва да се структурират някакви критерии в законодателството, защото на вратата чукат и други продажби в енергетиката'', каза Хиновски.

Предстоят интересни фалити и продажби, потвърди Еленко Божков.

Блокът на "ТЕЦ Марица - изток 2" няма да може да работи на въглища дълго време след пожара, посочва Еленко Божков. Според Хиновски, останалите блокове в "ТЕЦ Марица - изток 2" са в разполагаемост, затова  няма никаква заплаха за доставките на енергия.

Станете почитател на Класа