Промените в Закона срещу прането на пари облекчават адвокатите

Промените в Закона срещу прането на пари облекчават адвокатите
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.05.2019
  • Сподели:

Според промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари няма да се налага адвокатите да докладват за престъпления на своите клиенти. Това каза адвокат Николай Кискинов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Адвокатите не могат да преценяват обективно дали клиентът им извършва нарушение, тъй като са призвани да го защитават“, посочи Кискинов.

 

Н. Кискинов: Промените в Закона срещу прането на пари облекчават адвокатите

 

Според него измененията облекчават реда, тъй като държавните органи откриха, че мерките срещу изпиране на пари създават изисквания към задължените лица, които практически не може да се приложат.

"Промените в Закона за мерките срещу изпиране на пари все още се дискутират в Народното събрание. Законопроектът е внесен и приет на първо четене на 25-и април", коментира още адвокатът.

По неговите думи се очаква тези промени да бъдат приети, защото те са насочени към облекчаване на изискванията.

„Очаква се да се приеме отпадането на задължението за деклариране на действителния собственик на лица, за които има информация в Търговския регистър. В момента това се подава за всички компании“, споделя още Кискинов.

Ако акционерите или съдружниците в дружеството са български, няма да се налага обявяването на действителния собственик, тъй като това може да се проследи в Търговския регистър, отбелязва адвокатът.

 

 

0a

Станете почитател на Класа