Международна конференция "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" ще се състои в София

Международна конференция "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" ще се състои в София
  • Автор:  classa***
  • Дата:  
    16.04.2018
  • Сподели:

Международна конференция на тема "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" ще се състои днес и утре в зала "Триадица" на резиденция "Бояна" в София. Събитието е част от календара на българското европредседателство. Целта на конференцията е да насърчи обмена на мнения за предизвикателствата и възможностите за бъдещето на социалната икономика в контекста на цифровата революция и приобщаващия растеж.

 

По време на двудневния форум политици от Европейския съюз и от страните от процеса на разширяване, представители на международни организации, социални партньори и организации на гражданското общество ще обсъдят как социалната икономика може по-добре да отговори на съвременните предизвикателства пред Европа и да допринесе за потребностите от приобщаващ икономически растеж.

 

Дискусиите ще се съсредоточат върху подобряването на разбирането за ролята на социалната икономика при справянето с някои от основните предизвикателства - създаването на устойчиви и достойни работни места, подобряването на социалната справедливост за всички и намаляването на неравенствата.

 

Участниците в събитието ще търсят отговор на въпросите - как социалната икономика става устойчива, кои са благоприятните условия за силна социална икономика в Европейския съюз, какви трябва да са инвестициите и финансовите инструменти за развитието на сектора. Основна тема ще са мерките за насърчаване на интеграцията на хората в неравностойно положение в обществото и на пазара на труда.

 

Ще бъдат обсъдени и мерките за по-ефективно социално включване, развитието на "сребърната" икономика и ролята на жените в социалната икономика.

 

Програмата на конференцията включва министерска кръгла маса. Участниците ще обсъдят как социалната икономика може да допринесе за сближаването на системите за социална защита и социално-политическите решения на европейско равнище. Очаква се конференцията да бъде открита от социалния министър Бисер Петков.

Прочетена 632 пъти

Станете почитател на Класа