Няма да има значително увеличение на цените на електроенергията

Няма да има значително увеличение на цените на електроенергията
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    14.04.2018
  • Сподели:

Няма да има чувствително увеличение на цените на тока от 1 юли. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на брифинг с журналисти.

„Заявлението, че няма да има чувствително увеличение на цената на електроенергията за потребителите на регулирания пазар почива на политиката, която води КЕВР в последните три години. Това е консервативна политика, която не допуска сериозни изменения в цената, което би навредило не само на битовите потребители, но би направило непредсказуеми и бизнес плановете на индустрията, която калкулира такива цени в своите разчети", каза Иванов.

Хората и бизнесът трябва да бъдат спокойни, защото КЕВР ще защити обществения интерес в своето решение относно цените, което ще бъде взето в края на юни, заяви шефът на регулатора.

Съмненията за това нараснаха значително, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ЧЕЗ, която обслужва западна България е поискала 51% увеличение на нощната тарифа на ток. Искането бе свързано и с предстоящата сделка за активите на компанията.

Прочетена 557 пъти

Станете почитател на Класа