Няма официална информация, че индийци ще купуват ЧЕЗ

Няма официална информация, че индийци ще купуват ЧЕЗ
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    12.11.2017
  • Сподели:

„Няма официална информация за това, дали електроразпределителното дружество ЧЕЗ е продадена на индийски консорциум, но е много вероятно да е вярно". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

 

Петкова: Няма официална информация, че индийци ще купуват ЧЕЗ

 

По повод появилата се информация, че зад въпросния консорциум стои един от най-големите български продавачи на електроенергия - Валентин Христов, Петкова каза, че при всички случаи купувачите на ЧЕЗ ще бъдат проверени.

 

По темата за предстоящото изграждане на газовия хъб „Балкан" у нас, министърът увери, че страната ни се радва на безрезервна подкрепа от Европейската комисия. В близко бъдеще щяло да започне и предпроектното проучване.

 

„Няма как да стане без Русия, но за да стане този хъб факт, трябва да има поне три източника на природен газ", каза още енергийният министър.

 

Тя увери, че България има опция да удължи живота на АЕЦ „Козлодуй" още три пъти с по 10 години. Колкото до АЕЦ „Белене", в момента институциите мислели как да се използва вече закупеното оборудване.

Петкова увери още, че държавата няма да закрива ТЕЦ-ове.

Прочетена 521 пъти