Георги Марков: Чрез шоуто Слави ще вземе част от наказателния вот и ще е трети на изборите

Георги Марков: Чрез шоуто Слави ще вземе част от наказателния вот и ще е трети на изборите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.02.2021
  • Сподели:

Иванчо ми звънна потресен и ми вика: „Бате, какво ше стане, ако Слави поиска импийчмънт да Радев в предизборната кампания?“ Отговорих му: „Ами, в такъв случай може да стане втори, измествайки БСП-то.“

 

Слави ще е трети на изборите с двуцифрен резултат. Това гласи прогнозата на депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

 

Според Марков шоуменът няма свежестта на ранния Жорж Ганчев, но мотото „Няма такава държава“, което Слави лансира от години, не е съвсем без основание. Депутатът дава като аргумент действията на президента Румен Радев, както и назначаването на втори главен прокурор, който да разследва главния.

 

Ето го и целия пост на Марков:

 

Приятели,
Благодаря Ви за големия интерес към рубриката „Прогнозите на Георги Марков“. Впечатлен съм от одобрението на прогнозата ми, че БОЙКО С ДЖИПКАТА – СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ЩЕ ПОБЕДИ БСП С 5%.
Разделих политическите партии „по хокейно“ на три групи:


ГРУПА „А“: ГЕРБ и БСП, които единствени ще се борят за шампиони – за първото място.


ГРУПА „Б“: ДПС, която винаги ще е в парламента, както и досега. Като етническа партия няма да може да мине в група „А“, но няма и да изпадне от групата, т.е. от парламента.


ГРУПА „С“: Всички останали партии, които ще се борят да влязат в НС и по отделно или в коалиции да прехвърлят 4-те процента.


Обещах Ви прогноза за група „С“. Към днешна дата считам, че СЛАВИ ЩЕ Е ТРЕТИ С ДВУЦИФРЕН ПРОЦЕНТОВ РЕЗУЛТАТ. Ще вземе бронзов медал на политическия мач на 4 април.


Безспорно, той няма свежестта на ранния Жорж Ганчев, който, с усмивка и една китара през 1992 г., на първите свободни президентските избори удари близо 1 млн. Чрез шоуто Слави ще вземе известен наказателен вот. Като бивш конституционен съдия обаче, мажоритарен депутат от ВНС и депутат от първото обикновено НС /36-тото/, когато СДС постигна първата си победа над БСП, считам, че мотото „Няма такава държава“, което Слави лансира от години, не е съвсем без основание.

Ето защо:


1. Има ли парламентарна държава, в която президентът, с вдигнат юмрук като селски партизанин от отряда „Чавдар“, обижда законно избрани депутати и министри – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.


2. Има ли парламентарна държава, в която президентът да иска НС да се саморазпусне, въпреки че Конституцията не позволява това – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.


3. Има ли парламентарна държава, в която от трибуната на парламента да каже, че НС било на улицата? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.


4. Има ли такава държава, в която президентът да квалифицира няколко хиляди протестиращи като почтени, косвено определяйки милиони за непочтени? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.


5. Има ли държава, в която по време на биологична война с коронавируса президентът – главнокомандващ да абдикира и не свиква Съвета за национална сигурност – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.


Приятели, извинявайте, щях да напиша още пет точки, ама Иванчо ми звънна потресен и ми вика: „Бате, какво ше стане, ако Слави поиска импийчмънт да Радев в предизборната кампания?“ Отговорих му: „Ами, в такъв случай може да стане втори, измествайки БСП-то.“


Приятели, очаквайте следващите ми коментари кои партии са на ръба да влязат в парламента и какво правителство на чакаме.


P.S.: Понеже съм обективен и си говоря каквото мисля, забравих да кажа, че няма държава с двама главни прокурори и човечеството не познава държава, в която да се извършва дарение от чуждо име и за чужда сметка, като нашенският парламент лани.

 

 

Станете почитател на Класа