Какъв е рейтингът на Слави и какво ще стане на евровота

Какъв е рейтингът на Слави и какво ще стане на евровота
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    13.05.2019
  • Сподели:

Сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в медийно отношение също може да окаже влияние на кампанията,

смята Евелина Славкова

 

 

 

Предизборната кампания е в разгара си. Но преди дни едно изказване на турския посланик у нас Хасан Улусой вдигна градуса на напрежението между България и югоизточната ни съседка. Той призова страната ни да насърчи изучаването на турски език в нашите училища. Това накара външния ни министър Екатерина Захариева да го привика за обяснение в МВнР. Как влияе създалата се ситуация на политическата кампания преди евровота? "Когато ставаме свидетели на такива ситуации, в предизборен период те много се изострят", коментира в "Здравей, България" социологът от "Тренд" Евелина Славкова. По думите й, водят се две кампании в ГЕРБ много видно. Дори за европейските избори говорим за битка във вътрешнополитически план, каза още тя. Сблъсък между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в медийно отношение също може да окаже влияние на кампанията. Един от най-интересните сблъсъците е, когато лидерите на големи партии излязат един срещу друг, каза Славкова.

 

 

Според нея психологическия фон, че БСП вземат преднина се е сменил. „Независимо от това, че говорим за минимална разлика между двете партии, по-скоро за паритет, се смени психологическия фон, че БСП вземат преднина", заяви Евелина Славкова от изследователски център „Тренд". Тя смята, че разразилата се ситуация след скандала с апартаментите може да служи за оправдание, ако ГЕРБ изгубят изборите.

Тя обясни, че в момента Мая Манолова, заедно с президента, е на едно от челните места по доверие. Слави Трифонов има съизмерим рейтинг на този на Бойко Борисов.

Прочетена 283 пъти

Станете почитател на Класа